09 – Waarom we in een filmscript leven

Welkom beste kijker, bij weer een gezellig praatje van het Wappiez Kampvuur. Dé plek waar ik graag even mijn gedachten met jullie wil delen over de wereld waarin wij leven.

“Als je de vijand kent én jezelf ook kent, hoef je niet bang te zijn voor het resultaat van 100 veldslagen.”

Sun Tzu

Deze bekende quote komt van Sun Tzu. De meester tacticus die het boek ‘De kunst van het oorlogvoeren’ schreef. Het is daarom belangrijk om je vijand te kennen. Wanneer je weet wat de volgende zet gaat zijn, zul je niet worden verrast. En wanneer je weet hoe je vijand opereert, zul je ook niet worden teleurgesteld.

Het is 4 augustus 1964. Lyndon Johnson, de president die de eerder doodgeschoten John F. Kennedy verving, heeft net zijn herverkiezing gewonnen op een campagne met de belofte dat de Verenigde Staten niet met Vietnam in een oorlog verzeild zouden raken.

Enkele dagen later echter, zou er een Vietnamese torpedo zijn afgevuurd op het Amerikaanse marineschip The Maddox. Er zouden Vietnamese torpedo schelven gevonden zijn. Een oorlogsdaad en binnen 6 dagen was ‘The gulf of Tonkin’ resolutie goedgekeurd door het congres en ging Amerika de oorlog in met Vietnam én met Lyndon Johnson aan het roer.

Vele tientallen jaren en klokkenluiders later werd de Verenigde Staten ertoe gedwongen om met officiële documenten naar buiten te komen die zouden bevestigen wat vele mensen al vermoedde. De oorlogsdaad van Vietnam had nooit plaatsgevonden. Het was de eerste en direct ook laatste gedocumenteerde valse vlag operatie.

De wereld verwoesten door het te ‘redden’

Het is 1913, en John D. Rockefeller sticht de Rockefeller Foundation. Een filantropische stichting die erop toeziet om het welzijn van de mensheid over de gehele aarde te bevorderen. 

De Rockefeller familie had zijn enorme rijkdom verdiend door het verkopen van olie. Het had zichzelf een monopolie gecreëerd door misbruik te maken van zijn macht en de prijzen dusdanig laag te houden, zodat de concurrentie failliet ging en opgekocht kon worden door de Rockefellers.

Zoals jullie weten is het gebruik van olie ongezond voor zowel de mens als de natuur. Om het imago van de Rockefellers te verbeteren werd toen het Rockefeller fonds opgericht. De Rockefellers konden toen ongestoord doorgaan met hun oliebedrijf én tegelijkertijd geld doneren aan nationale parken en onderzoeksinstituten die zich bezighielden met het verbeteren van het welzijn van de mensheid.

Het is deze tegenstrijdigheid die de filantropen van onze tijd, zoals Bill Gates, definieert. En het is deze tegenstrijdigheid die de wijze van opereren met de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties kenmerkt.

Oorlogen worden begonnen door te vertellen dat ze niet zullen worden gevoerd. En de wereld zal worden verwoest door te vertellen dat ze zal worden gered.

Momenteel bevinden wij ons op zo’n keerpunt. De corona plandemie lijkt voorbij te zijn en het wordt ons voorgehouden dat we richting het oude normaal gaan. Echter, zullen de 17 SDG doelen gewoon moeten worden behaald. En zullen de digitale ID’s pas echt van pas komen wanneer er schaarste wordt gecreëerd. En er zal pas schaarste kunnen komen, wanneer er grote oorlogen zullen worden gevoerd.

Het doel van de corona plandemie is bereikt. De noodwetten zijn gemaakt, en de coronatoegangsbewijzen zijn getest. Het is nu tijd voor de volgende fase. Hoe denk jij dat deze film verder zal gaan?

 

Geef een antwoord

Naar boven